Centre Hospitalier de Valence, valence

A unitary and contemporary image

With more than 800 beds and places, the CHV is made up of a set of buildings built since the 70’s. Restructuring this heterogeneous site without any entrance or remarkable entity, its new technical platform develops a unitary architecture which includes a part of the existing. Its facade is made up of alternating spines made of solid or micro-perforated metal which create intimacy, limit the solar gains, frame the views on the landscape or integrate the technical elements. Large windows break the homogeneity of the volume and highlight some singular spaces.

Team

Directors

Nicolas Félix-Faure, Michel Rafin

Project leader

Géraldine Eynard

Team

Pierre Bouchon-Cesaro, Olivia Carneiro, Gianni La Cognata, Aude Rabier

Quantity surveying

Mathias Bacconier